Wet kwaliteit, klachten geschillen zorg (Wkkgz)

De Wkkgz is in werking getreden per 1 januari 2016 met een overgangstermijn van 1 jaar. Dit betekent dat u vanaf 1 januari 2017 als zorgaanbieder volledig moet voldoen aan de bepalingen van deze wetgeving. Ook als student kunt u, in combinatie met het verzekeringspakket, zich laten registreren bij de Wkkgz.

Meer informatie over de Wkkgz vindt u hier.

Wij als BMS zijn een samenwerking aangegaan met Klachtenportaal Zorg. Kwalitatieve, toegankelijke en een betaalbare klachtenregeling; dat is waar Klachtenportaal Zorg zich sterk voor maakt.

BMS-leden kunnen zich alleen in combinatie met een Balens verzekeringspakket laten registreren voor de Wkkgz. De kosten hiervoor bedragen € 49,95 (of € 99,95 in combinatie met Balens Studentenverzekering). Zonder BMS-lidmaatschap kost deze registratie € 99,90 per jaar. Klachtenportaal Zorg werkt samen met de Geschilleninstantie KPZ. Deze is erkend door het Ministerie van VWS.

Omschrijving Kosten
  • U ontvangt alle relevantie informatie over de Wkkgz.
  • Als uw cliënt een klacht indient, krijgt u begeleiding door een klachtenfunctionaris.
  • Als de klacht juridische gevolgen heeft, ontvangt u juridische bijstand.
  • Wkkgz-garantie: u wordt geregistreerd bij een onafhankelijke geschilleninstantie.
  • Als een klacht uitmondt in een geschil, behandelt deze instantie het geschil.
€ 49,95 (1 jan - 31 dec)
€ 39,95 (1 apr - 31 dec)
€ 29,95 (1 juli - 31 dec)
€ 17,95 (1 okt - 31 dec)